FR 3.0.13, reply of attributes missing

Alan DeKok aland at deployingradius.com
Tue Feb 26 13:02:30 CET 2019


On Feb 26, 2019, at 4:31 AM, J├╝rgen Northe <jn at northe-online.de> wrote:
> I want to pass VLAN settings from ldap entry to the NAS (HP 5120 Switch) but I only get the "Reply-Message" back.
> The same with "users". The system is a CentOS 7.6.1810 and from Distro view up to date.
> I have read the ldap modue config and tried settings like below but did not succeed. So I tried it with an user entry, same result.
> Is there a main switch in an other config file I might have to set additionally?  

  No.

> #       valuepair_attribute = 'radiusAttribute'
> #       control:Auth-Type             := 'AuthType'
> #       reply:Tunnel-Type             := 'radiusTunnelType'
> #       reply:Tunnel-Medium-Type      := 'radiusTunnelMediumType'
> #       reply:Tunnel-Private-Group-ID := 'radiusTunnelPrivategroupId'
> 
> mac     Cleartext-Password == "mac"
>        Tunnel-Type = "VLAN",
>        Tunnel-Medium-Type = "IEEE-802",
>        Tunnel-Private-Group-Id = "170"

  Which line of the "users" file is that on?  Because the debug log is pretty clear:

> (0) files: users: Matched entry DEFAULT at line 201

  Is the entry you added at line 201?

> (0) ldap1: Performing search in "dc=compend,dc=com" with filter "(cn=001f161eeb3a)", scope "sub"
> (0) ldap1: Waiting for search result...
> (0) ldap1: User object found at DN "cn=NBIVX200S-44,cn=proxmox,cn=192.168.5.0,cn=SUBNET,cn=DHCP Config,dc=compend,dc=com"
> (0) ldap1: Processing user attributes
> (0) ldap1: reply:Reply-Message := 'Hello NBIV-LENO-X200S'
> rlm_ldap (ldap1): Released connection (0)

  That's pretty clear.  There's only the Reply-Message in LDAP for the user.

  Alan DeKok.




More information about the Freeradius-Users mailing list